Attentiesteen als herinnering aan de fabriek van Woudstra.

Op zaterdag 23 dec. is door Hans Woudstra een '"attentiesteen" onthuld ter nagedachtenis aan de fabriek van Woudstra.              De grondlegger van dit bedrijf was Douwe Woudstra, dat gebeurde in 1908. In 1981 is deze zaak opgeheven. Bij Woudstra werden houtwaren voor de zuivel, kozijnen en houten meubels vervaardigd. Omstreeks 1960 werd gestart met de bouw van stalen zeiljachten en Bestevaer-kruisers. Bij de vroegere ingang van de fabriek aan het begin van de Stadslaan is nu een gedenksteen geplaatst. Het idee van dit herinnerings monumentje is afkomstig van de architect ir. Steven Woudstra (zoon van Eile Woudstra) uit Schijndel.                                         Dit was de 100e attentiesteen !

Foto 1: Vrijdag 22 dec. Paul en zijn zus Femmigje Woudstra bezig met het plaatsen van de steen.

Foto 2, 3 en 4: Zat. 23 dec. Er waren 3 sprekers: Paul Woudstra over de organisatie van dit gebeuren, Edsko Hekman over de historie en Hans Woudstra over zijn herineringen aan dit bedrijf.

Foto 5: Hier gaat het gebeuren, de steen ligt onder het zand.       Foto 6:  Het "moment suprême: Hans Woudstra (zoon van Sipke W.) onthuld de attentiesteen.

Foto 7: Vier oud-werknemers van Woudstra:                                (v.l.n.r)  Sytse Hille de Jong, Hessel Boschma, Klaas Westerdijk en Pieter van der Meer.

Foto 8:  Steven Woudstra toont de aanwezigen nog 1 keer de mooie "attentiesteen". Op deze steen staat een luchtfoto van Woudstra uit 1959 met een tekst.

Foto 9: 7-1-1984. De vroegere ingang van Woudstra. Linksonder is de ligplaats van de gedenksteen.

xvryer4ere45fr5334gg66ffrggg667ddfg

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK