Uit het blad "De Spiegel" van juni 1949.

Een verslaggever van het blad "De Spiegel" die in 1949 IJlst bezocht begon zijn verhaal met: "Op een stralende dag waren wij in IJlst, één van de kleinste stadjes van Friesland..."             Hij maakte ook een antal foto's.

Foto 1: De houtwarenfabriek van Wildschut, Popmawal 4          (1e pand van rechts ),  is gebouwd in 1937 voor fl. 3875.-       Later had Oeds van der Woude hier een installatie-bedrijf.

Foto 2: Hendrik Wildschut (1885-1970) is bezig met een kaasvorm te draaien. Hij was gehuwd met Janke Boschma.       Er werkten 2 personen in dit bedrijf: de patroon en een knecht.

Foto 4: De zgn. Kielebrug voor de Doopsgezinde kerk.                 Links is de Messingklopper en rechts de kapperszaak van Gatze Stienstra.

Foto 4: Rink Zijsling achter de hervormde kerk waarvan hij koster was. "Drie jonge geitjes is iets wat maar zelden voorkomt" schreef de verslaggever.  Achter is de 'piip' van Nooitgedagt nog zichtbaar.ddf6gv=00.g-77ff5

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK