Vergeten kunstwerk aan de Sudergowei ??

In 2009 is aan de Sudergowei een kunstwerk onthuld ter nagedachtenis aan de eens zo bloeiende houten scheepsbouw in IJlst. Dit "keunstwurk" kostte destijds € 15.000, dat is betaald door de gemeente Wymbritseradiel en de provincie Friesland. Hoewel het op zich een aardig schip geworden is, is dit werk nooit echt populair geworden. Het komt in geen enkele toeristische folder of magazine voor.....                              Vandaar dat er hier even aandacht aan wordt besteed!

Foto's 25-6-2009: 1. Wethouder Douwe Attema onthult het nieuwe kunstwerk aan de Sudergowei/Oostelijke Dijgracht.        2. De maker van het houten schip in aanbouw: monumentaal ontwerper Hanshan Roebers uit Koudum.                       

3. Wethouder Attema vertelt de aanwezigen wat bijzonderheden  over het nieuwe schip en de kunstenaar.

Foto's 20-10-2017: Dit roestvrijstalen bord staat voor het kunstwerk. Voor mijn gevoel moet dit vaaartuig Y-Lekeboat  heten i.p.v. ​Lekeboat.....                                 ​Het lijkt er veel op dat de Lekeboat tewater wordt gelaten.

g-7G-7g-111g-**-g-..''\" style=

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK