Vrijwilligers bijeenkomst Museum Houtstad IJlst op vrijdag 24 nov. 2017.

Foto 1. Voorzitter Piet Hoogeveen vertelt wat over de plannen van het museum: We willen zoveel mogelijk  (jonge) mensen interesseren voor het onderwerp:  HOUT.  Dit  gebouw heeft mogelijkheden, wij moeten ze benutten.  Het museum  kan met zijn activiteiten ook meer toeristen naar IJlst trekken.

 Er is ook een inrichtings commissie o.l.v. mevrouw Yda Blum. Zij vertelde waar in grote trekken de museumstukken komen te staan en wees de aanwezigen ook nog even op de nieuwe fontein die tegenover het museum komt.  

Foto 2: Het interieur van het nieuwe museum, hier komt de "útstalling".   Foto 3: Cees Zijsling (3e van  links) heeft de leiding bij het bedrijfsklaarmaken van de oude Oppedijk zaagmachine.

Foto 4: Dit is de C.V.-kachel die voor de vloerverwarming moet zorgen. Het gebouw heeft géén gas !                                             Foto 5: Het gebouw op zich is klaar,  maar binnen moet nog wel het een en ander gebeuren.  En de plaatsing van de museum-collectie zal ook nog heel wat tijd en energie vragen.grtghngh345667234566i90-56uilo.

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK